30. maaliskuuta 2010

Pääsiäinen mielessä

Eilen illalla etsiskelin pääsiäisprinttejä netistä ja jotakin löysinkin ja tulostin. Pieniä "koreja" sitten tänään leikkelin ja liimailin ja laitoin niihin aiemmin ostamiani pikku munia.

Muutakin olisi kiva tehdä, mutta taitaa aika loppua kesken, nin kuin aina. Miten sitä osaisi aloittaa ajoissa kaikki valmistelut? En tiedä. Olen yrittänyt lohduttaa itseäni sillä, että kun nyt teen vaikka pääsiäisen aikaan jotain siihen liittyvää, on se seuraavana pääsiäisenä ainakin valmis. 1:1 maailmassa pääsiäisjuttuja onkin edellisen vuoden jäljiltä, mutta minijuttuja ei ole mitään. Nytpä niitä sitten väkerretään vaikka koko pääsiäinen. Ainakin on pääsiäistunnelmaa.

29. maaliskuuta 2010

Massailua

Tänään meillä oli massailupäivä poikien kanssa. Pojat tekivät omenoita, kurkkuja, porkkanoita ja mandariineja. Ja isomman pojan kanssa tehtiin eilen vähän huonekaluja. Keittiön pöytä ja hyllyjä mihin hän voi laittaa kaikki hedelmät ja kasvikset säilytykseen. Isomman pojan talo onkin nyt tapetoitu ja lattiat laitettu kokonaan. Portaatkin olen sinne tehnyt. Nyt puuttuu enää osa huonekaluista ja muista tavaroista. Pienmmän talo on enemmän kesken, mutta ehkä huomenna senkin tapetointi ja lattioiden laitto valmistuu. Sanoin jo pojille, että sitten kun heidän talonsa valmistuu, laitan kuvat tänne blogiin. Vaikka ne on pahvilaatikkotalot, on niihin käytetty aika monia tunteja.
Minä itse massailin monenlaisia juttuja. Ensin halusin tehdä täytekakun. Sitten kaveriksi pari piirakkaa. Ja muistin taas, että pitäisi ostaa lakkaa, jolla noita voisi lakata. Nyt käytin taas väritöntä kynsilakkaa!

Näköjään Blogger ei tuo kuvia näkyviin, jotain vikaa ilmeisesti hommassa on. No, jospa ne sinne jossain vaiheessa ilmestyisi.
Seuraavaksi tein leivoksia ja jämäpaloista kääretorttua. Noita leivoksia pitäisi vielä koristella jotenkin, mutta en vielä keksinyt miten.

Leivoksien jämäpaloista tein vielä makkaroita, salamipötköjä kokeilin tällä kertaa, Valkoisesta kuoresta tuli hieman liian paksu, mutta "kaulimeni" ei ollut oikein toimiva. Niin, niin hyvähän se on välineitä syytellä, kun ei itse osaa arvioida tuota paksuutta oikein!

Vielä lopuksi tein porkkanoita ja mandariineja. Sitten alkoikin pelti olla jo täynnä paistettavaa. Voi olla, että huomenna homma jatkuu, ainakin pojat ilmoittivat, että aikovat tehdä vielä jotain.

28. maaliskuuta 2010

Hiljaista

Hiljaista on ollut täällä minitarinoissa. Muut kiireet on vieneet aikaa mineilyltä, niin etten ole muuta ehtinyt kuin iltaisin sitä ristipistomattoa tehdä vähän kerrassaan. Kohta siinä on kuvio-osat tehty, joten pääsen beessin pohjan kimppuun. Vielä menee siinä jonkun aikaa.
Nyt sain kuvattua tuon pikkulipaston maalattuna. Kuvissa hyvin huomaa, miten viimeistelylle pitäisi antaa enemmän aikaa. Pitäisi hioa tarkemmin, koska karkea pinta erottuu liian hyvin kuvissa. Vetimiksi laitoin tuollaiset katedraalihelmet, kun ne parhaiten helmivalikoimista sopivat tuohon.
Tässä helmet vielä lähempää. Rekvisiittana emaliastioita, joita löysin kirppikseltä joskus. Ovat aivan ihanan värisiä.


I have a new follower, Bienvenidos Maria Jose!

19. maaliskuuta 2010

Kirppislöytöjä ja paketti Artulle

Aina löytyy jotain, kun kirppiksellä käy. Enpä kovin monta kertaa ole tyhjin käsin pois lähtenyt. Tässä viimeisimmät löydöt. Pikkuliina on ihanan retro, vaikken tiedäkään onko se aidosti sitä. Arkku on aika hieno ja saa paikkansa jossain vaikka kapiokirstuna. Puput ovat varmasti myös aika vanhat ja tosi söpö pari. Posliininen kiulu on korjattu toisesta kahvasta ja vanha sekin. Pitää kai ruveta suunnittelemaan pikkuista torppaa ja sinne kaikkea perinnekamaa.


Uskoisin, että Arttu on saanut jo voittonsa, joten voin näyttää sen täälläkin. Lisäsin pakettiin vielä maton, piirakoita ja rinkelin.

15. maaliskuuta 2010

Uudisrakennusta

Sain tässä muutama päivä sitten purettua paketista Hongkongista ostamani nukkekodin. Tänään sain sitten muutaman lattian laitettua. Ihan vaan kontaktimuovia käytin niihin. Keittiöön ja kylppäriin pitää kyllä keksiä jotain muuta kuin "parkettia". Tapetointeja vähän suunnittelin ja mietin, mutta en ehtinyt laittaa yhtään. Niin kuin arvelin, kateus nosti päätään, kun pojat näkivät tuon uuden nukkekodin. Heillä kun ei ole kuin vaan pahvilaatikkotalot. Ja puinen pitäisi tietysti saada, huokaus... Laitan kuvia talosta kunhan se vähän enemmän edistyy.
Olen saanut jälleen uuden lukijan, ihan ulkomailta asti, joten täytyypä vähän muistutella tuota enkkua mieliin ja toivottaa hänet tervetulleeksi.
I`ve had a new follower, Debbie from United Kingdom. Wellcome Debbie to read my Minitails, I`ll try sometimes to write in english too.

13. maaliskuuta 2010

Ja voittaja on...

Arttu !

Arvonta on siis suoritettu ja arpaonni suosi Arttua. Voittopakettiin lähtee nuo edellisessä postauksessa olevat jutut ja jotain muutakin vielä, mutta pidetään se vielä salassa. Vähän yllätystä pitää jättää pakettiin. Nyt vaan laitat Arttu mulle osoitetta niin paketti lähtee matkaan.
Jotain nopeita juttuja on tullut tehtyä, mutta jotenkin ei ole ollut aikaa oikein kunnolla mineilyyn. Tällaisen pienen nyöristä liimaillun korin tein. Eli kalalankaa nyörille pyörittämällä ja sitten liimataan pohja ensin ja sitten reunat kieritetään siihen päälle. Sanka lopuksi, rautalangan päälle liimataan kalalankaa.

Tänään liimailin taas. Tein pöydän Tiimarin valmiista pyörylästä, yhdestä puutöissä löytämästäni palikasta ja lankarullasta. Vielä pitää miettiä minkä väriseksi tuon maalaisi.

Siten olen joku aika sitten aloittanut tekemään ristipistomattoa. Sitä teen aina vähän kerrassaan yleensä iltaisin telkkua katellessa. En vielä tiedä mihin se tulee tai sopii, mutta halusin kokeilla tuota. Kiva sitä on tehdäkin. Malli on Freida Grayn kirjasta Dolls´ House Furniture.

8. maaliskuuta 2010

Arvontavoittojen näperrystä

Olen tässä saanut muutaman jutun tehtyä arvontavoitoiksi. Pari tyynyä, punottu kori, hajuvesi tms. pulloja, "kakkupapereita". Vielä siihen voittopottiin varmaan jotain muutakin tulee, kun tonni ei ole tullut vielä täyteen. Ehdin vielä näperrellä jotain!

6. maaliskuuta 2010

ARVONTA!

Ajattelin järjestää tännekin arvonnan, kun toisessa blogissanikin sellainen on. Syy voisi olla se, että laskurin lukemat näyttävät täällä kohta 1000. Arvonta on voimassa niin kauan kun laskuri näyttää tuhatta tai viikko on kulunut, eli 13.3. asti. Arvontaan pääsee mukaan kommentoimalla tähän tekstiin. Voittona arvonnassa on jotain miniä, en vielä tiedä mitä, mutta eiköhän tässä viikon aikana jotain synny.

5. maaliskuuta 2010

Muumit unohtui

En muistanutkaan eilen, että ostinhan minä vielä viimeiseksi muumeja. Löysin sellaiset paketit, varaväkeä muumitaloon tai laivaan. Ostinpa ne varastoon odottamaan muumitalon rakentamista. Siihen voi kyllä mennä monta vuotta, mutta ei se mitään. Olen kyllä kirppiksiltä katellut jo noita hahmoja. Nämä hahmot maksoivat 6.95 paketti, joten halvemmaksi tulee ostaa ne uutena, kun kerran muumipapasta pyydettiin 2 euroa. Hieman ylihintaa. Toisessa paketissa olivat pappa, mamma, muumipeikko ja niiskuneiti ja toisessa muut hahmot. Ajattelin, että mörön ja haisulin voisi tehdä sitten itsekin ja tietysti hattivatteja.
Tässä muumipeikko pitää papan piippua kädessään, kun se ei pysynyt papan kädessä.


Pikku-Myy oli aika villillä tuulella. Se ei meinannut pysyä pystyssä ollenkaan. Se oli nenällään koko ajan. Mutta eihän se ole ollenkaan ihmeellistä Myylle.

4. maaliskuuta 2010

Lomamatkan ostoksia

Olimme poikien kanssa pari päivää Kuopion Rauhalahdessa lomamatkalla. Matkalla sinne ja Kuopiossa tein pieniä hankintoja.
Juvan ABC:llä on putiikki, missä myydään minijuttuja, leluja ym. Sieltä ostin tämän kissan, koska melkein joka lomareissulta tulee mukaan yksi uusi kissa. Minulla on ennen ollut kissoja, mutta astman takia jouduin luopumaan niistä ja nyt pitää tyytyä näihin "tekokissoihin".

Varsinaisia nukkekotijuttuja ostin vähän viinipulloja.


Kuopiossa sitten pääsin myös Sinelliin. Pojat vaan olivat siinä vaiheessa jo aivan kyllästyneitä kauppojen kiertelyyn, joten en oikein rauhassa saanut penkoa ja miettiä, mitä ottaisin. Pari paperirullaa, hiekkamaalia keltaista ja lilaa, kuparilankaa, kahta vahvuutta, kuparin värisenä ja hopean värisenä ja tuollaisia hopean värisiä "nauhoja". Oikeastaan halusin vaan noita kakkupaperin näköisiä, mutta niitä ei ollut erikseen myytävänä, joten otin kaikki.