27. helmikuuta 2011

Kaurismäki

Nyt on Kaurismäki kasattu ja kauriiden perhe on mangustivieraineen tutustumassa taloon.
Kaikki lapset ovat lastenhuoneessa ihmettelemässä tyhjää huonetta.
Isä kauris miettii olohuoneessa, mihin sijoittuu isän ja äidin sänky, koska heillä ei ole omaa makuuhuonetta.
Äiti-kauris taas pohtii keittiössä, että missä on hellan paikka.

Mangustivanhemmat ovat jääneet ala-aulaan ihailemaan avaraa sisäänkäyntiä.

Kylpyhuoneeseen vaihdoin tapetit ja "lattialaatat", koska en pitänyt vaaleanpunaisista. Muuten talossa on alkuperäiset pinnat. Vähän mietin tuota oranssia raitatapettia, mutta sen voi vielä myöhemmin vaihtaa, jos ei pidä tuosta. Ja lastenhuoneeseen tietysti voisi laittaa enemmän lapsille sopivan tapetin. halusin vaan saada talon kasaan.

24. helmikuuta 2011

Korulipas ja mangustit

Sain joku aika sitten jostain kuution muotoisia lasihelmiä. Helmet on 4 mm kanttinsa. Kun tein mosaiikkitöitä, tuli mieleen, että niitä helmiäkin voisi käyttää niin kuin mosaiikkia. Siitä se ajatus sitten lähti. En tiedä mistä keksin tuon korurasian, mutta päätinpä tehdä sellaisen. Ensin piirtämistä, mittailua ja rasian pohjan teko. Sitten pääsinkin jo liimailemaan lasihelmiä paikoilleen. Tällainen rasiasta tuli.
Rasian mitat on 2,6 x 1,7 cm ja korkeus on 1,8 cm.

Sinne mahtuu muutama koru sisälle.

Sisäosa on maalattu kullanväriseksi.

Sitten tein tänään yhden hankinnan ja olkoon se vaikka itselle nimipäivälahja huomisen johdosta. Näin yritän vähän lohduttaa itseäni tämän ostoksen takia. En vaan millään voinut olla ostamatta niitä, kun olen käynyt varmaan ainakin viisi kertaa katsomassa niitä City-marketissa. Ja tämä oli viimeinen paketti. Olihan minun pelastettava nämä suloiset mangustit. Minusta mangustit ovat oikeastikin tosi suloisia eläimiä ja nämä pikku mangustit on aivan vastustamattoman ihania. Olen todella ihastunut näihin.

22. helmikuuta 2011

Sohvapöytä

Kun itse Kuononpään kartanon sohva vielä odotuttaa itseään, niin teinpä sillä aikaa sohvapöydän. Siinä on käytetty sytyketikkuja ja puuhelmiä. Sohva on pyörinyt mielessä kovastikin, mutta kun rungon ajattelin tehdä paspis-pahvista enkä nyt meinaa löytää pahvejani mistään. Yritän kyllä tällä viikolla saada askartelutarvikkeitani hieman järjestykseen, jotta tuo askartelukin olisi helpompaa.
Pöydälle pitäisi etsiä tai virkata sopiva liina.

19. helmikuuta 2011

Pojalle housut

Virkkasin Kuononpään kartanon pojalle housut. Lanka olikin ihan saman väristä kuin hattu. Vielä paita olisi kiva, vaikka pienempi poika sanoi, ettei se tarvitse paitaa, kun housut on niin isot. Täyty miettiä asiaa, mutta voihan tuollainen pikkunalle ollakin ilman paitaa.
Kesämekkohan siskollakin on.

18. helmikuuta 2011

Arvontapalkinto

Minä voitin Jatan ystävänpäivänarvonnassa palkinnon! Jippii!! Palkintona oli ihana kakku ja leivoksia. Kyllä ne onkin tosi suloisia, kun näkee ne omin silmin edessään, eikä vaan kuvassa. Taitaavat päästä Kuononpään kartanon juhlapöytään! Kiitos Jatta!
Ainakin kartanon tytär ihailee kakkua ja leivoksia vesi kielellä.


Otin töissä kuvan myös pönttöuunin luukusta. Tällaisen luukun voisi tehdä myös siihen tulevaan kaakeliuuniin.

17. helmikuuta 2011

Uusi Lundby

Eilen tuli pakettikortti ja tänään kävin hakemassa postista uuden Lundby-nukkekodin, joka on nykyisin Småland. Siitä tulee sitten kauriille koti, Kaurismäki. En vielä kasaa sitä, vaan vasta kun saan sille paikan uudessa työ/askarteluhuoneessani. Vielä huone on muuton jäljiltä niin mullin mallin, ettei nukkis mahdu mihinkään.
Yllätykseksi paketissa olikin vielä mukana tyttö- ja poikanuket.
Kun en ilmeisesti malta tehdä aina yhtä projektia kerrallaan valmiiksi, täytyy kai sopeutua vaan siihen, että niitä on monta kerrallaan kesken. Sitten voi fiilisten mukaan valita mitä projektia milloinkin tekee vähän eteenpäin. Nytkin on vielä kesken Susannan yksiöboxi, Kuononpään kartano ja kohta Kaurismäki. Yhden ison nukkekodin seinäpalat on suunnilleen valmiit. Siinä pitäisi tapetoida ja laittaa lattiat ja sitten kasata se. Mutta sillä en pidä kiirettä, se voi odottaa.

16. helmikuuta 2011

Kaakeliuuni

Työpaikallani on hieno kaakeliuuni, jota ajattelin käyttää mallina Kuononpään kartanon olohuoneen kaakeliuunissa. Työpaikkani on 1900-luvulla rakennetussa talossa, joka on museoviraston suojelukohde. Tässä entisessä asunnossa on yhdessä huoneessa pönttöuuni ja yhdessä huoneessa kaunis kaakeliuuni. Tässä uuni kokonaisuudessaan.
Uunin luukut on varmaan olleet hienommat alunperin, mutta ilmeisesti kadonneet jossain vaiheessa. Uunin yläosa ja reunat on koristeelliset, enkä vielä tiedä miten ne toteuttaisin. Ehkä ääriviivatarroilla tms.

Yläosa on kyllä upean näköinen.

Reunoissa on tällaiset kohokuviot.

14. helmikuuta 2011

Iloista ystävänpäivää

Haluan toivottaa oikein iloista ystävänpäivää kaikille miniystäville!

I have a new follower, BIENVENIDOS Susi!

13. helmikuuta 2011

Valkoista maalia

Tänään maalailin pönttöuunia valkoisella maalilla useampaan kertaan. Arvasin, että keltainen softis paistaa läpi, mutta kun tarpeeksi monta kertaa maalaa, niin peittyy sekin. Nyt alkaa näyttää aika hyvältä. Viimeinen vaihe onkin sitten varmaan se hankalin. Mistä materiaalista tekisi luukut, että saisi riittävän aidon näköiset. Ja tietysti toimivat. Nyt täytyy haudutella vähän aikaa.

12. helmikuuta 2011

Pönttöuuni

Sain työkaverilta tyhjän salmiakkikarkkiputkilon. Laitoin sen silloin talteen ja ajattelin, että joskus ehkä saan siitä pönttöuunin tehtyä. Jonkun aikaa sitten päällystin sen valkoisella paperilla ja leikkasin luukun kohdalle reiän.
Tänä iltana sitten ajattelin vähän koittaa erilaisia materiaaleja siihen lisäksi. Ostin kerran kirppikseltä pari tuikkulyhtyä. Ajattelin, että toinen sopii siihen, vaikka onkin hieman liian pieni halkaisijaltaan. Tyyliltään kuitenkin se on aivan sopiva.

Sitten vielä vähän softista ja lankaa ja narua. Siinä se. Nyt annetaan kuivua kunnolla ja huomenna taitaa sitten olla maalauksen vuoro.

Luukut pitää kehitellä jostain ja ne pitäisi saada myös aukeamaan. Tuonne mahtuu myös sellainen patterituikku sisälle, joten tulikin on mahdollista saada. Tämä tulee Kuononpään kartanoon. En ole vielä päättänyt tuleeko tämä olohuoneeseen vai makuuhuoneeseen. Minä haluaisin tehdä olohuoneeseen kaakeliuunin. Hieno malli minulla olisi nykyisessä työpaikassani, mutta täytyy haudutella asiaa. Pitääkin kuvata se kaakeliuuni, niin voi miettiä paremmin toteutusta.

Laukkuja ja löytöjä

Iltaisin tv:n ääressä ei oikein voi olla näpertelemättä. Sitä vaan tarvitsee käsillekin jotain tekemistä. Tein sitten eilen muutaman uuden olkinauhalaukun.

Tänään pääsin kirppiskierrokselle. Oikeastaan piti etsiä pojalle monoja, mutta saahan sitä samalla katsella muutakin. Monoja ei löytynyt vielä, mutta muuta kivaa kylläkin. Kullanvärisiä esineitä, kottikärryt, ompelukone,kastelukannu, silitysrauta ja kahvimylly. Nämä ovat painavaa metallia, lapussa luki, että englantilaisia. Aika upee löytö, vai mitä!


Sitten näitä tikkaita en voinut jättää ostamatta, kun maksoivat vain 50 senttiä. kyllä ne jostain paikkansa löytävät!

Seuraavaksi ja viimeiseksi löytyi vene, vaikkei tässä heti joku venettä näkisikään. Mutta minun silmissäni siinä oli heti vene. Katsokaa vaikka.

Joten jälleen kerran totesin, että kyllä kirppiksillä kannattaa käydä. Yleensä aina löytyy jotain kivaa nukkisjuttua.


11. helmikuuta 2011

Lippis ja pöytä

Olen tehnyt toisen pöydän Pieksämäellä käynnin jälkeen. Se on isompi ja se tuleekin Kuonopään kartanon keittiöön. Vähän mietin noita jalkoja, että onko ne liian ohuet, mutta paksumpia sorvauksia minulla ei ollut. Tietysti olisin voinut käyttää syömätikkuja, mutta tein nyt näin. Pienempi pöytä on kuvassa, jotta näkee kokoeron.

Kuononpään kartanon asukkaiden vaatettaminen jatkuu. Tällä kertaa hatun on saanut poika. Tein hänelle olkihattunauhasta lippiksen. Enää puuttuu isältä hattu ja pojalta muut vaatteet. Tulossa minulla on myös pönttöuuni, mutta laitan kuvia sitten kun se alkaa olla valmis tai aiemmin eri vaiheista.
Lippiksen väri on kauniimman sininen, mutta en saanut väriä millään oikeaksi.

8. helmikuuta 2011

Tuunausrinki

Ainukan tuunausringissä on tällä kertaa vuorossa taulut. Minua odotti tänään kotona kirjekuori
 Marja-Leenalta ja siellä oli kaksi taulua. Kukkataulussa on kauniit pitsit kehyksissä ja tervetuloa-taulussa ihanat rusetit kehyksessä.
Kiitos Marja-Leena!

                                                                                                         

7. helmikuuta 2011

Neidin mekko

Kyllä nyt on Kuononpään kartanon neiti onnellinen uudesta mekostaan. Mekossa onkin kunnon kellohelma niin, että passaa sillä pyörähdellä. Äitikin on ylpeä kauniista tyttärestään ja toivoo, että pojallekin saataisiin kunnon vaatteet. Isän hattukin on tilauksessa, joten vaatturilla riittää hommaa!

Wellcome to my follower, Monika!

6. helmikuuta 2011

Uusi hattu

Sain eilen illalla violettiin hattuun ja mekkoon tehtyä koristeet. Etsintä helmipakilla tuotti tulosta. Yksi violetti kukka löytyi hattuun ja mekkoon tein pienistä helmistä kukan. Nyt asu näyttää viimeistellyltä.

Virkkausinto jatkui edelleen ja tällä kertaa keltaisella langalla. Nyt vähän isompi hattu vuorossa ja sille oli myös halukas käyttäjä. Kuononpään kartanon neiti halusi sen omakseen. Tilauksessa on nyt hattuun sopiva mekko. Ja itse nalle tarvitsee hieman putsausta, on vähän pölyä paikoissa.

Tässä vielä hattu lähempää.

Tuollaiseen isompaan lierihattuun sopii vähän enemmänkin kukkia. Laitoin nyt kaksi tuollaista fimo-ruusua koristeeksi.

5. helmikuuta 2011

Sulo

Minullakin on nyt oma Sulo. Sain sen äidiltäni, kun hän oli sellaisen jossain nähnyt ja pyytänyt minulle. Se on hieman ehkä iso, mutta säästän sen tulevaan nukkekotiini, joka on lähinnä tuota kokoa. Se on kyllä ihan täydellinen kopio oikeasta!

Tilasin adlibrikselta muutaman kirjan mineilyä varten. Yksi niistä on virkkauskirja. Siinä on enimmäkseen vaatteiden ohjeita ja yhden asun olen saanut jo tehtyä. Pienen hatun ja mekon. Nämä eivät varmaan tule varsinaisesti kenellekään, vaan vaikka vaatekaappiin tai esille jonnekin. Jotain nämä vielä kaipaavat piristykseksi. Kirjassa oli laitettu mekkoon rusetti ja hattuun ruusu, mutta minulla ei taida olla sävyyn sopivia. Jotain kuitenkin koitan vielä keksiä. Lanka on puuvillalankaa ja taidan virkata aika tiukkaa, koska mekko pysyy noin hyvin itsekseen pystyssä.

1. helmikuuta 2011

Nallen palli ja swap

Kuononpään kartanon isäntä on saanut itselleen uuden pallin. Ihan on visakoivusta sen runko ja kankaalla päällystetty päältä. Isäntä suunnittelee tilaavansa sohvan myös samalta tekijältä ja samalla kankaalla, mutta sen toimittamisaika voi olla hieman pidempi. On kuulemma paljon työtä siellä verstaalla.
Tässä vielä istuin lähempää.


Osallistuin Heinin kanssa swappiin, jossa on eri kuukausille eri aiheet. Minä valitsin tämän helmikuun ja syksyksi toisen kuukauden. Nyt oli aiheena kylppäri. Tässä tämän päivän postia Heiniltä.

Kylppäriin tuli mattoa, pyyhettä, pesuainetta, koruja, peilejä, ruusuja ja parfyymi ym. pulloja. Korujakin oli kaksi ja varsinkin tuo ristiriipus on aivan hurmaavan pieni! Kiitos Heini! Minä laitan pakettini tulemaan ihan lähipäivinä.