30. lokakuuta 2011

Korin punonta ohjeita - Basket weaving tutorial

Nyt olen saanut tehtyä korin punonnasta ohjeet kuvien kera. Tuolta sivupalkista löytyy ensimmäisenä sahalaitaisen korin ohje. Olen ottanut kuvia myös tasalaitaiseen koriin ja sankamalliseen myös. Niiden ohjeet tulee kunhan ehdin kirjoittelemaan. Eli eka ohje on tällaiseen koriin.
There is my first tutorial with pictures in the gadget by right side.
Nyt vaan kaikki punomaan! Tuohen teko-ohjeet vielä tähän. Teippaa maalarinteipillä kopiopaperi toiselta puolelta kauttaaltaan. Maalaa paperi molemmilta puolilta haluamallasi värillä. Itse käytän akryylivärejä, esim. Folk artia. Voit maalata ensin yhden kerran ja sitten sutia tummempaa sävyä sinne tänne oikean sävyn saamiseksi. Leikkaa tuohi suikaleiksi leikkurilla tai mattoveitsellä. Ja sitten vaan punomaan.
You can make birch bark from paper. Put painters tape all over the paper on other side. Then paint both sides of the paper how you like. I use acrylic paints. Paint one time and then the second time you can paint darker shade here and there. Cut the paper with cutter or carpet knife. And then you can start!

TERVETULOA lukijaksi Minna!
Wellcome my new follower Minna!

24. lokakuuta 2011

Kanasia - Chicken

Pikaisen kirppiskierroksen saldona oli pojille Pokemon-kortteja ja minulle pikkuisia kanasia. Kuvassa kanojen kanssa Jyväskylässä ohjeeksi aloittamani tuohikoppa valmiina.
Quick visit to the flea market and I found seven litttle chicken. There is also a basket that I made for model in Jyväskylä. Now it`s ready.

23. lokakuuta 2011

Vierailulla Jyväskylässä - Visiting Jyväskylä

Tänään ajelin Jyväskylään nukkekotikerhoon opastamaan tuohitöissä. Vastassa oli monta innokasta oppilasta ja toivottavasti myös jotain oppia jäi mieleenkin. Muutama kori taisi tulla valmiiksi asti ja aika monta jäi kotiin lopeteltavaksi. Tuohityöt on aika aikaa vievää hommaa, eikä ihan kaikki ensimmäisellä kerralla varmasti jää mieleen. Koitan tehdä tänne blogiin jossain vaiheessa opastusta aiheesta. Tässä pari kuvaa "oppilaiden" töistä eri vaiheissa.
I was teaching birch bark weaving in Jyväskylä today. There was many eager students waiting and I hope some learning happened. Couple of baskets came ready and more of them are finished at home. It is rather time taking work and maybe in the first time it is hard to remember all things. Here is some pictures.

Mukavaa oli ja samalla sain vaihdettua Piikon ja Lorainnen kanssa joulukalenteriluukkuja. Kiva oli tavata "elävänä" näitä blogituttavuuksia, myös Tiina ja Hilsu olivat paikalla.
It was very nice to meet "living" blogfriends Piikko, Lorainne, Tiina and Hilsu.

14. lokakuuta 2011

Paketti Tikkutiinalta - Package from Tilkkutiina

Tänään oli postipoika tuonut kivan pienen kirjekuoren, jossa oli palkinto Tilkkutiinan blogista, kun bongasin luvun 12222 kävijälaskurissa. Kuononpään kartanon rouva tuumasikin, että pitää ruveta leipomaan.
I had a little package from Tilkkutiina. I was 12222:s visitor. Muzzeltip manors lady thinks, that is time to do some baking.

Kiitos Tilkkutiina, korvapuustit on ihania!
Thank you Tilkkutiina, cinnamon rolls are so lovely!

10. lokakuuta 2011

Voittajat ovat... - The winners are...

Voittajat ovat selvillä. Minähän tein niin, että sitä mukaa kun kommentteja tuli, kirjoitin kommentoijan nimen listaan, johon olin valmiiksi tehnyt numerot. Kommentteja tuli kaikenkaikkiaan 61 kappaletta. Muutama meni roskapostin puolelle, mutta noukin ne sieltä mukaan listalle. Tänään sitten viimein illalla tuo 15 000 kävijää tuli täyteen. Poikani toimi onnettarena vielä ennen nukkumaan menoa ja voittonumerot tulee tässä!
Now I know the winners. I had 61 comments and I wrote the names in a list with numbers when the comment came. Today I had the 15 000 visits full. My son was a fortune before the bedtime and the winning numbers are here!

Numero 11, kommentoija on Nenna ( hänen kommenttinsa meni roskapostin puolelle) ja hän voittaa 1. palkinnon!
Numero 42, kommentoija on Piikko, hän voittaa 2. palkinnon.
Number 11 is Nenna and she wins the first prize!
Number 42 is Piikko and she get the second prize!
ONNEKSI OLKOON MOLEMMILLE VOITTAJILLE!
CONGRATULATIONS TO BOTH WINNERS!
Sähköpostia molemmille laitettu.

Tuohikurssilta sain pieniä tuohipyörylöitä "nahkapaskasta" ja niistä syntyi pannunalusta.
From the birch bark course I got little birch bark rounds and I made a little panmat.

Tervetuloa lukijaksi KIA!
Wellcome to my follower Kia!

9. lokakuuta 2011

Ruusu teille - Rose for you

Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista! Niitä on tosi kiva lukea ja ne myös innostavat tekemään ja opettelemaan uusia juttuja, joita voi sitten täällä blogissa jakaa teidän kanssanne. Nämä minihommat on kyllä sellaista täydellistä irtiotttoa arjesta. Murheet ja muut asiat unohtuu, kun näpräät jotain pientä ja kivaa. Tässä tuohiruusu, jonka sain tänään valmiiksi. Vielä pitää vaan tehdä pienempiä.
Thank you all for your nice comments! It is very nice to read them and they inspire me to do and learn new things which I can share with you here in my blog. All troubles and other things go away when you do your minis. Here is a birch bark rose. I must try to do smaller one some day.

Vielä on vähän arvonta-aikaa. Nopeasti kyllä tuo 15 000 tuntuu lähestyvän.
There is little time left to 15 000.
WELLCOME my new follower Fabiola!

8. lokakuuta 2011

Kurssin satoa - Made in birch bark course

Tänään oli viimeinen tuohityökurssipäivä. Vielä olisi voinut jatkaakin, mutta nyt on ainakin kaikki perusasiat opittu. Ehkä ensi vuonna uudestaan, jos kurssia järjestetään. Viimeisimmät opettelemani asiat olivat korin reuna, missä on vuorotellen suoraa ja sahalaitaa, tuohitähti ja ruusu. Tässä tuotoksia.
Today it was the last day of the birch bark weaving course. Now I have learned the basics. Maybe I enter next year if there is a similar course. The last things I learned was the edge, that have straight and serrated edge, birch bark star and rose. Here are some of them.
Kuononpään kartanon ruova saa korin vaikka pyykkikorikseen. Tähdistä suuremmat on aitoa tuohta, samoin kuin kori ja pienempi tähti paperia. Bear mother gets the basket to her laundry. Bigger stars and basket are real birch bark and little star is paper.

7. lokakuuta 2011

Minä tein sen - I made it!

Nyt minä olen tehnyt sen tuohivirsun. Siitä tuli aika iso, tuollainen tulitikkuaskin pituinen, mutta vielä minä pienemmän aion tehdä jossain vaiheessa. Ja tuolle virsulle pitää tietysti ensin tehdä pari. Alku siinä oli hankala, mutta muuten ihan peruspunontaa.
Now I have made the birch bark shoe. It is rather big, as long as the matchbox, but I will make smaller one some day. First I have to make the pair to this one. Beginning was rather difficult, but then it was basic weaving.


Olen saanut taas uusia lukijoita, tervetuloa Rosella, Ascension ja El bichillo!
I have had new followers again, WELLCOME Rosella, Ascension and El bichillo!

3. lokakuuta 2011

Uuden boxin aihio - A new roombox, maybe

Sain siskoni mieheltä puisen viinipullolaatikon. Ja se jotenkin näyttää pikku putiikilta. Siinä on näyteikkunakin ihan valmiina. Ehkä siitä tulee kangas- ja lankakauppa tai jotain muuta. Asia jää muhimaan!
I got a wooden winebox from my sisters husband. It looks like a little boutique or shop. There is a shop window already at place. It will be a fabric store or yarn shop or something. We will see!

Sain valmiiksi pari tuohityötä. Pienen korin, jossa on jalat ja tuollainen koristekerros yläreunassa. Ja sitten opettelin tekemään tuohipullon. Pulloon pitää kehitellä vielä jonkinlainen korkki.
I finished couple of birch bark works. A litttle basket with legs and decoration on the upper side. Then I learned to make a little bottle. It needs a cap of some sort.

Tervetuloa uusimmat lukijani Ana Camara ja Anama! Wellcome my newest followers Ana Camara and Anama!

1. lokakuuta 2011

Arvontaa pukkaa - Giveaway!

THIS GIVEAWAY IS OVER! DO NOT ENTER ANYMORE PLEASE!
Kyllä se nyt on niin, että arvonta on laitettava pystyyn. Nimittäin 15 000 käyntiä lähestyy huimaa vauhtia ja kyllähän sitä vähintään 5000:n välein pitää arpajaisia pitää! Tällä kertaa tuohon 15 000 mennessä tästä päivästä lähtien kommentoineet ovat mukana arvonnassa. Ja arpoja tietysti on niin monta kuin kommenttikertoja. Palkinnot näkyvät alla.
Now it`s time to a GIVEAWAY! It is almost 15 000 visits in my blog. You can participate to the giveaway by leaving a comment until there is 15 000 visits. The more you comment, the more you have tickets. Prizes are below.
 Palkinto 1 - First prize
Palkinto 2 - Second prize

Minulta on kysytty, että mitä värejä käytän tuohitöissäni. Minä maalaan tuohipaperit akryyliväreillä. Olen käyttänyt Folk art -värejä, valkoista ja ruskeaa. Niitä sitten sekoittelen sopivassa suhteessa ja väri on siinä. Yleensä teen useammin arkin kerrallaan, niin sitten on materiaalia vähäksi aikaa. Yhdestä A4-arkista saa 4-5 tuohikoria riippuen koosta. Konttituohet teippaan paperille vaakaan, koska siinä tarvitsee pitemmät tuohet.

Tervetuloa uusin lukijani Maisa! Wellcome my new follower Maisa!