21. huhtikuuta 2012

Led-valo -kurssilla



Olin tänään Lahdessa led-valaisin -kurssilla. Nyt minullakin on ihan oikein palava lamppu. Tein sen kotona loppuun, kun hommassa tarvitsi hiustenkuivaajaa. Kyllä se valaisee ihan mukavasti, tässä se on koekäytössä Turkoosissa tuulahduksessa. Kattoon kiinnitys on vielä vähän hakusessa. Lamppu on tehty jonkun shampoo tai muun pullon korkista.
Aloitin kurssilla myös pöytälamppuja. Varjostimet tein siellä ja kotona lisäsin nuo lankakoristeet reunoihin. Puiset helmet jalustoiksi ja siinäpä on jollekin vaikka yöpöydän lamput.
Kurssilla oli mukavaa ja kiitos vielä pöytäseurueelle seurasta. Uusia lamppuja syntyy varmaan pikku hiljaa!
Tervetuloa uusin lukijani Saara!

14. huhtikuuta 2012

Munatalo edistyy -Progress in the Egghouse

Olen saanut tehtyä munataloon jakkarat pöydän ääreen ja hormin hellasta katolle asti.
I`ve made stools to the table and the chimney to the fire place.
 Talossa on nyt myös nukkumaparvi, jonne ei varmaan tule sänkyä, vaan jonkinlainen pesä.
There is also a sleeping loft. There is going to be some kind of nest rather than a bed.
Tervetuloa uusin lukijani Islandi!

9. huhtikuuta 2012

Puukoppa munataloon - A basket to Egghouse

Kun on puuhella, täytyy tietysti olla myös puukoppa. Tein eilen varmaan pienimmän tähän mennessä tekemäni tuohikopan. Puunkantokoppa on tehty 3 mm:n suikaleista ja se on 2,5 cm korkea. Puut on vielä pilkkomatta, mutta niitäkin taitaa jostain tavaralaatikosta löytyä. Rouva Ankka untuvikkoineen on hyvin tyytyväinen talonsa edistymiseen.
Yesterday I made a little birch bark basket to Mrs Duck and her little duckling. The basket is a littlest one I made so far. Mrs Duck is very pleased to the progress of her house.
Kiitos kommenteista, kyllähän tuokin talo joskus valmistuu ihan varmasti, hitaasti mutta varmasti! Seuraavaksi hormi ja piippu, matto lattialle, kattiloita hellalle, tuolit pöydän ääreen... Suunnitelmia siis on ja vähitellen niitä tässä toteutellaan.
Tervetuloa uusin lukijani Sussu!

8. huhtikuuta 2012

Pääsiäistä munatalon kimpussa - Easter with the Egghouse

Minulla on pääsiäisen ikuisuusprojekti munatalo. Olen sen ajatellut niin, että se valmistuu jonain pääsiäisenä. Ei kylläkään vielä tänä pääsiäisenä. Pientä edistystä kuitenkin on tapahtunut. Sain tehtyä talon ainoaan ikkunaan verhot. Pöydälle tein myös samasta kankaasta liinan.
I have my long long project the Egghouse. It may be ready some easter, but not yet. Now I made the curtains to the houses only window. At the table I made a tablecloth from the same fabric.
 Puuhellan sain myös tänään viimeisteltyä ja olen siihen aika tyytyväinen. Hormi ja piippu on vielä maalaamatta. Haastetta talossa asettaa tuo pyörteä muoto.
I have made also the wood-burning stove. I´m rather satisfied to it. The chimney is still unpainted. The challenge in this house is it´s round shape.

3. huhtikuuta 2012

Pitkästä aikaa

Onpa viime postauksesta aikaa. Ei ole ollut liiemmin inspiraatiota. Nyt kuitenkin, kun olin viime lauantaina Espoossa Nukkekotiseminaarissa pitämässä tuohikori ja helmienkelikurssia, niin into hieman palaili. Kuvassa suurin kori on tehty kurssilla malliksi ja nuo kaksi on syntyneet sen jälkeen. Nukkekodin koirakirjan sain sieltä kittinä mukaani ja sen tein sunnuntai-iltana.
Kiitos kaikille innokkaille kurssilaisille ja toivottavasti tuohikoreja ja enkeleitä syntyy vielä lisää.