19. toukokuuta 2012

Miniatyristit koolla

Kokoonnuimme Mikkelin miniatyristien kanssa tekemään keskeneräisiä töitä. Siinä rupattelun lomassa valmistuikin jotain juttuja.
Yksi sai paperikasseja kasaan, toinen ompeli pientä tilkkupeittoa alkuun ja kolmas sai pitsiliinan valmiiksi.

Tässä alkua niin kauniille tilkkupeitolle, katsokaa nyt noiden kuusikulmioiden kokoa.

Itse sain valmiiksi pitkään kesken olleen kaksisankaisen tuohilaukun. Olinpa tyytyväinen, kun sain sen valmiiksi. Se lähtee Lahteen.

Vielä sain Lahden myyntilaukkuun mukaan nämäkin korit.

17. toukokuuta 2012

Huvimajaa ja koreja Lahteen

Äitini osti jostain kirpputorilta jo kauan sitten tällaisen häkkyrän. Hän ajatteli, että voisin tehdä siihen huvimajan/puutarhamajan. Tämä on ilmeisesti joku käsitöihin liittyvä juttu. Nyt hän antoi sen minulle mukaan, jotta voisin aloittaa sen tekemisen. Tästä siis lähdetään liikkeelle.

Olen myös ahkeroinut tuohikoreja tekemällä. Tässä hieman koreja, jotka lähtevät Lahteen miniatyyrimarkkinoille myyntiin. Itse en pääse myymään, mutta ystäväni Tiina on luvannut ottaa näitä pöytäänsä myyntiin. Joten jos suuntaat Lahteen 9.6. niin näitäkin on tarjolla!

13. toukokuuta 2012

Lumikki ja yksi kääpiö

En ole aikoihin ehtinyt käymään kirppiksillä, mutta pojat ehdottivat sinne menoa, niin minäkin pääsin sitten käymään. Varsinainen aihe oli pojalle kumpparit ja Pokemon-kortteja, no kumpparit onneksi löytyi, kortteja ei. Pojat teki kyllä muita löytöjä ja minäkin yhden. Yhdessä pussissa oli Lumikki ja yksi kääpiö, Unelias. Minullahan jo on noita kääpiöitä joitakin ja silloin kun niitä aiemmin löysin, ajattelin, että Lumikki löytyy sitten joskus. Nyt on Lumikki saapunut, joten kai sitä jonkunlaista mökkiä pitää sitten suunnitella. Tuo Lumikin mekko on muovia ja oli harmikseni rikki takaa, mutta liimailin sitä vähän kasaa ja mietin myöhemmin teenkö kankaasta sille mekon vai en. Mekon saa Lumikilta päältä pois, siksi se ehkä on revennytkin, jos sitä on liikaa riisuttu.
Tervetuloa uudet lukijani Otterine ja Liiolii!
Welcome my new readers Otterine and Liiolii!

6. toukokuuta 2012

Kurssin satoa

Kurssilta kotiinpaluu tapahtunut. On se vaan niin, että kun on jollain kurssilla, niin innostuu taas mineilemään innokkaammin. Kurssin sato on vähemmän valmista, mutta enemmän ideoita ja puolivalmista. Kokeilin taulun tekoa kankaankovetusaineella.
Sitten innostuttiin Tiinan kanssa kovasti sellaisesta leikkurista, millä sai leikattua paperia, kangasta, nahkaa yms. Tällaisia piparireunaisia liinoja leikkelin sillä.

Leikkurilla sai myös tällaisia kasseja kätevästi erilaisista papereista. Niitä piti leikellä varastoon oikein urakalla. Jouluisiakin ja syksyisiä kasseja leikkelin valmiiksi.

 Ilmakuivuvasta Fimosta tein muottien avulla erilaisia juttuja. Ensiksi erilaisia "reliefejä". Kaikki reunat on vielä viimeistelemättä.

 Tässä mereneläviä ja muita kasveja.

 Eläinhahmoja ja niille ruokia.

Pari mattoa vielä paksusta mustasta keinonahasta. Kiitos Tiinalle.

Paperileikkureita käytin myös ja leikkelin silkkipaperista kukkia jatkojalostusta varten. Kutistemuovia olisi saanut myös kokeilla, mutta sen jätin tällä kertaa. Nahankäristyksestä voi saada esimakua toisessa blogissani. Tänne en vielä saanut niistä mitään kuvattavaksi. Haisee muuten pahalle!
Kurssilla oli tosi mukavaa ja uusia tuttavuuksia syntyi. Kiitos kaikille kurssilaisille seurasta!

Wellcome my new reader Luisa!!

5. toukokuuta 2012

Juvalla kurssilla

Olin tänään viettämässä syntymäpäivääni "matkoilla". Matkailin ihan Juvalle asti, n. 40 km:n päähän. Olin ostanut itselleni nukkekotitavaroiden kaksipäiväisen kurssin. Tänään en saanut oikein mitään valmiiksi, mutta kokeilin kyllä monta eri juttua. Tein ilmakuivuvasti Fimosta muoteilla erilaisia kohokuvia. Ne kuivuvat huomiseen. Sitten tein yhden taulun kankaankovetusaineella, se kuivuu myös huomiseen ja saa sitten vielä kultamaalia pintaansa. Sitten opettelin "kissapunontaa", eli matonkudontaa hieman toisenlaisella kudonnalla kuin ihan tavallinen palttinakudos. Vielä kärvensin nahkaa, eli opin uuden mahtavan tekniikan, millä saa nahkapyörylän muotoiltua kuperaksi kupiksi, josta voi sitten tehdä vaikka palleja tai hattuja tms. Kuvia saatte odottaa huomiseen, kunhan saan jotain valmiiksi ja kotiin asti kuvattavaksi. Kivaa!! Kurssilla mukana myös Tiina ja Tulitikkutyttö.