30. kesäkuuta 2012

Kesätuunaus ja koreja tietenkin

Osallistuin Ainukan kesätuunaukseen, jossa tehdään kesähattu nukkekodin asukkaalle. Minä sain eilen postia ja sain niin kesäisen vihreän lierihatun ja käsilaukun Anitalta, ettei paremmasta väliä. Kuvassa hattua mallaa parvekeorava. Kiitos kauniista hatusta ja laukusta Anitalle. Omaa hattuani en vielä voi esitellä, koska sen lähetys jää ihan viimeiseen päivään eli maanantaihin. Esittelen sen ensi viikolla.

 Kuononpään kartanon emäntä esittelee tässä pöydällisen tuohikoreja, joita on näin kesälomalla syntynyt monenlaisia.
 Tässä kaksi hieman koristeellisempaa koria. Toisessa jalat.
 Teinpä myös kannellisen korin ensi kertaa ja mielestäni se onnistui oikein hyvin.
 Tästä näkee vielä tuon miten kansi pysyy paikallaan. Alaosassa on kaksi kerrosta tuohta päällekäin.

17. kesäkuuta 2012

Matkaan

Mineilyt saavat hetkeksi jäädä odottamaan olohuoneen pöydälle, kun lähdemme muutaman päivän lomamatkalle. Suuntana on Savonlinna ja Punkaharju. Ajattelin kyllä ottaa tuohikoriin tarvikkeita mukaan, mutta en ole varma. Tuleekohan vierotusoireita jos en niitä otakaan mukaan. Tässä alkuloman aikana kun on valmistunut jo aika monta koria. En vaan osaa olla tekemättä, mutta ei kai se niin vaarallista ole. Vaikka jotain muuta kyllä voisi tehdä välillä. Kori on vaan niin helppo aloittaa ja tehdä, se on tuttua. Muissa miniaskarteluissa joutuu näkemään vähän vaivaakin ja aloittaminen on hankalampaa. Ainakin suunnitella täytyy pitempään ja tarkemmin. Tekisi mieli kaivaa Fimotkin jossain vaiheessa esiin, mutta se vaatiikin jo sitten oikein kunnon suunnittelun ja puoli päivää vähintään.
Tällaisen pienen Sylvanian pupun olen saanut Sylvanian fanclubista. Se nököttää tuohiarkin päällä. Saa nähdä löytyykö reissusta mitään miniä kotiin tuomisiksi!
Tervetuloa uusimmat lukijani Cii ja Taina!

9. kesäkuuta 2012

Lahden messuilla

Käväisin tänään Lahden miniatyyrimessuilla. En pystynyt oikein kunnolla rauhassa kiertelemään, koska oli tuota jälkikasvua mukana, eikä homma ole aina silloin niin helppoa. Pieniä hankintoja sain kuitenin tehtyä ja vein vielä vähän lisää koreja Tiinan pöytään.
Näyttely katsottiin aika tarkaan ja isompi poika innostui nuorten näyttelystä niin, että ehkä haluaa osallistua joskus itsekin kilpailuun.
 Pieniä hyytelöitä ostettiin kaikille.
 Tällaiset kaverukset löysin. Näille lapsukaisille suunnittelen varmaan jonkun oikein lapsellisen jutun. Ehkä leikkipuiston.
 Kirjainmakaroonia löytyi myös.
 Kirsin pöydästä munataloon tyyny ja jonnekin muualle tuollainen kiva rasia.
 Rikun pöydästä toiselle pojalle leipää.
 Ja toiselle kuntoiluvälineet Masa Mainiolle.
Tiinalta pojat saivat vielä härkäpatsaat ja nahkapallit.
Taidan suunnitella ensi vuoden messukäynnin ihan itsekseen, niin voi ihan rauhassa ihailla kivoja juttuja ja penkoa pöytiä. Nyt oli vähän hoppu ja rauha hukassa.

8. kesäkuuta 2012

Pieniä koreja vielä

Tässä on vielä valmistunut päivä ja kori vauhdilla vielä muutama pikkuinen kori Lahden markkinapöytään. Minun korejanihan on siis Tiinan pöydässä myynnissä, pöytä nro 23. Itsekin piipahdan paikalla jossain vaiheessa aamupäivällä. Kiitos Tiinalle, kun ottaa korini pöydälleen.
Tiinalla on kyllä taas ihania keramiikkajuttuja ja muutakin kivaa myynnissä. Kannattaa poiketa!
Nyt kun noita viimeisiä pieniä koreja tein totesin, että kokoa ei voi tuolla materiaalilla enää pienentää, koska siitä tulee niin paksua, eikä se näytä enää hyvältä. Oikeaa tuohta saisi ohuempanakin, mutta se ei saata kestää työskentelyä niin hyvin. Joten kyllä nyt taisi tulla pienin koko eteen.

4. kesäkuuta 2012

Tunnustus


Tällaisen yllärin sain Saaran nukkekoti -blogista. Kiitos Saara!
Tunnustuksen saajan pitää kertoa seitsemän satunnaista asiaa itsestään ja jakaa tunnustus eteenpäin seitsemälle blogin pitäjälle.

1. Pidän Harry Potterista. Luen Pottereita pojilleni iltasaduksi ja itse luen Pottereita edeltä ja meinaan välillä seota tapahtumissa.

2. Rakastan suklaata!

3. Minulla on joku käsityö jatkuvasti tekeillä ja usein useampikin yhtä aikaa.

4. Tykkään nukkua vapaapäivinä pitkään.

5. Siirryn keväällä sandaaleihin heti kun se on mahdollista ja kuljen niissä mahdollisimman pitkään syksyllä.

6. Haluaisin saada jonkun nukkekodin tai edes roomboxin joskus valmiiksi.

7. Lempikukkani on lemmikki.

Annan tunnustuksen seuraaville blogeille:

Emilian kotona Havumetsäntiellä

Hilsula

Jaanan ateljeen minimaailma

Korut ja kommervenkit

Nilikentän minit

Pienessä mittakaavassa

Äidin ja tyttären nukkisjutut


Welcome my new followers Lee Mar and Iluna45!
Tervetuloa uusimmat lukijani Lee Mar ja Iluna45!

1. kesäkuuta 2012

Koko pienenee

Olen näitä koreja väsäillyt hiljalleen vielä sinne Lahteen. Tiinan innoittamana kokeilin vielä pienempää kokoa, että miten se luonnistuu. No ihan hyvin sekin syntyy, on vaan ehkä vielä hitaampaa kuin tuo ns. normaali koko. Pienemmät on tehty n. 2 mm:n suikaleesta ja isommat n. 3 mm:n. Vielä ehtii muutaman tekemään ennen 9.6.

Olen tehnyt myös kännykkäkoruja. Tällaisia helmistä pujoteltuja liskoja. Kaksi liskoa ehti jo vilahtaa uusiin koteihinsa, mutta tämä on vielä. Oli pitkästä aikaa kiva tehdä näitäkin.