30. heinäkuuta 2013

Uusi matto

Mummo on saanut uuden maton kudottua keittiöön. Vielä olisi tarkoitus tehdä toinen samanlainen tuohon etuosaan.

28. heinäkuuta 2013

Kulmakaappi

Sain mummon ja papan keittiöön kulmakaapin tehtyä. Kaappirivistöt molemmilla puolilla sopii just eikä melkein paikoilleen. Alakaapin ovi ei aukea. Nyt sitten vain miettimään, mitä noille hyllyille laittaisi. Kokeilin ensin kaapistoja kuvausnurkkaukseen.
 Ja sitten oikealle paikalleen. Olen tyytyväinen.

27. heinäkuuta 2013

Keittiöön uudistusta

Keittiön työtasojen pinnat oli vbähän kuluneet ja huonot, joten päätin, että mummo on laittanut niihin uudet kernit. Tässä ennen ja jälkeen kuvat.
 Tuosta takimmaisesta en saanut tuota vanhaa pintaa irti, joten siihen jäi vähän ruttuja, mutta muuten minusta tulos on onnistunut.

Mummon ja papan Lundby

Hainpa tänään kellarista kurkkukivussani itselleni jotain kevyttä tekemistä. Mummon ja papan Lundby sai näin huonekalujaan paikoilleen. Jotain vielä puuttuu, mutta aika kivasti sain jo huoneisiin tavaraa. Kaikki pikku sälä tietysti vielä puuttuu. Tästä lähdettiin liikkeelle.
 Keittiöön löytyi melkein kaikki kalusteet.
 Tuonne nurkkaan ajattelin tehdä nurkkakaapin, tietysti oranssiharmaan, että sopii väreihin. Keittiön lattiassa hieman kulumaa, mutta niinhän vanhoissa taloissa on. Ehkä matto tulee sen peittämään.
 Makuuhuoneeseen tarvitaan vielä tuoleja ja ehkäpä vaatekaappi.
 Olohuone on vaalea väreiltään. Lapsenlapsi tullut kylään mummon ja papan luo. Olohuoneenkin lattiassa kulumaa on, mutta senkin saa varmaan maton alle piiloon. Muuten tuo parketti näyttää ihan kivalta.
 Ala-aulasta tuli vielä aika ankea, mutta kun sinne hommaa naulakon ja hyllyä ym. niin kyllä siitäkin kiva saadaan.
 Wc on todella askeettinen vielä. Mietin, jospa tekisin saunan tuonne perälle, katsotaan!
 Olohuoneen viereinen tila tulee lukupaikaksi ja sinne tarvitaan pöytä.

25. heinäkuuta 2013

Koreja

Tässä muun homman ohessa on iltaisin syntynyt taas tuohikoreja muutamia.
Welcome my new follower Jaz!

24. heinäkuuta 2013

Huonekaluostoksilla

Olen tehnyt vähän huonekaluostoksia Lundbytä varten. Pitäisi kai hakea se talo tuolta kellarista ja ruveta asettelemaan huonekaluja paikoilleen. Niitä on nyt vanhalle pariskunnalle kertynyt jonkun verran. Täytyy vielä tarkistaa tapettien kunto, kun ajattelin jättää sen remointoimatta kokonaan, jos vaan on sen verran hyvässä kunnossa. Ostin talon jo joku aika sitten entiseltä työkaverilta tosi edullisesti. Se onkin jo neljäs Lundby tässä huushollissa. Kuvia talosta tulee myöhemmin, mutta tässä nyt viimeisimmät huonekalut.


 Sain myös uudemman malliseen Lundby Kaurismäkeen muutamat verhot laitettua. Keittiöön pitsikappa.
 Lastenhuoneeseen tuli ruusuverhot, kun tapettikin on ruusuista.

23. heinäkuuta 2013

Postia

Sain tänään mukavaa postia. Sain yhdestä vaihdosta Taina-synttärisankarin kanssa tosi kivoja juttuja. Karvalankamaton, kaunista kangasta, porkkanoita, parfyymipulloja ja kellon. Kiitos Taina näistä.
 Sitten tuli vielä kaksi kirjettä lisää. Toisessa oli viuhka, nyt pääsee taas tekemään vaikka kynttilälyhtyjä. Toisessa tilkkutyökangasta, siis ompeluhommiakin tiedossa. Nämä löydöt tein FB:n kirppikseltä.

14. heinäkuuta 2013

Joulukalenteri

Laitoin viime vuonnakin jo heinäkuussa joulukalenterin alulle. Niinpä teen nytkin. Eli jos haluat vaihtaa kanssani nukkekotiaiheisia joulukalenteripaketteja voit kommentoida tähän. Mielelläni vaihtaisin 3-5 luukkua saman ihmisen kanssa. Jos halukkaita on tarpeeksi, teen jälleen kaksinkertaisen vaihdon, eli otan jokaiselle päivälle kaksi vaihtajaa. Tänä vuonna mukana myös joulupäivä eli 25. päivä. Ilmoita kommenteissa mitkä päivät haluat vaihtaa. Osoitteita voi vaihtaa sitten syksymmällä. Kiitos!
NYT ON KALENTERI TÄYNNÄ! Kiitos kaikille vaihtajille, nyt voi alkaa suunnitella jo pieniä askarteluja vähitellen. Joulu tulee taas pian!

1. Sirkka       Tiia
2. Tiina         Marianne
3. Anne         AinoS
4. Johanna    MarEve
5. Maisa       Sirkka U.
6. Johanna    Sirkka U.
7. Teija         Marianne
8. Johanna    Tiia
9. Anne         Sinikka
10. Maisa      Sinikka
11. Sirkka     Sinikka
12. Tiina       Sinikka
13. Teija       Sinikka
14. Irina        AinoS
15. Maisa      Tiia
16. Irina        Marianne
17. Kikka      MarEve
18. Irina        Sirkka U.
19. Anne       Sirkka U.
20. Teija       MarEve
21. Sirkka     Marianne
22. Tiina       Tiia
23. Kikka      Sirkka U.
24. Anne       AinoS
25. Kikka     MarEve

Lisää mosaiikkia

Tässä vielä lisää mosaiikkipöytien kansia ja yksi peili. Tuon puolipyöreän pöydän mosaiikit on ihan oikeasti miniastioiden paloja, joita sain Tiina-ystävältä. Mietin vähän noiden punaisen ja vihreän yhdistelmää, mutta näyttää hyvältä ainakin minusta. Taidan tehdä punaisen siitä pöydästä.
Peili on rikki menneestä silmälasikotelosta irrotettu. Se sopii varmaan johonkin eteiseen isoksi peiliksi.

7. heinäkuuta 2013

Minimosaiikkia

Innostuin taas mosaiikeista, kun löysin kolmion muotoisia paloja. Tässä muutama pöydän alku. Vielä voisi tehdä puolipyöreän pöydän ja ehkä muutakin. Sitten kerralla saumaa kaikki.