30. marraskuuta 2013

Lundbyn valot

Kaurismäessä on nyt valot melkein joka huoneessa. Lasten huoneeseen pitää tehdä kattolamppu, olohuoneeseen jalkalamppu ja alakerrassa on vähän enemmän säätämistä. Sain nimittäin tänään yhdistettyä ylä- ja alakerran sähköt toisiinsa. Löysin pakallisesta BR-lelusta sellaiset johdot, millä ne saa kytkettyä yhteen. Paketissa oli myös muutama jatkojohto ja valaisinjohtoja ilman varjostinta. Harmi vaan, että alakerran makuuhuoneen pistorasiat ei toimi. Pitää yrittää vetää eteisestä jatkojohto makkariin. En kyllä tiedä miten sen saan tehtyä kun mun tekemä väliseinä on jo liimattu paikoilleen. Jotenkin reikää seinään vaan!
Olohuoneeseen sain nyt takan paikoilleen jatkojohdon avulla. Johto piiloutuu hyvin sohvan taakse.
 Tähän tasanteelle tulee varmaan pianon päälle joku pikkulamppu.
 Kylppärissä ei muutoksia.
 Ala-aulassa on nyt valaistu akvaario.
 Makuuhuoneessa tällä hetkellä led-valo.
 Kellarista en saanut kunnollista kuvaa millään, mutta sinne laitoin tuon pallolampun. Pitäisi kai aloittaa kellarihyllyjen ja laarien tekokin joskus.
Welcome my new follower Dark Squirrel Victoria!

26. marraskuuta 2013

Takka Lundbyhyn

Halusin tehdä takan Kaurismäkeen, Lundbyhyn. Olisihan sen voinut ostaakin, mutta ajattelin, että hyvin sen voi tehdä itsekin. Varsinkin, kun minulla oli muutama Lundbyn sähköjohto ylimääräisenä. Niitä jäi pari yli keittiöstä, kun pistorasioita ei ollut tarpeeksi keittiökalusteissa oleville valoille. Ajattelin, että se sopisi olohuoneeseen, mutta kävi ikävästi niin, ettei johto ylettynytkään nurkasta asti tuohon pistorasiaan. Takka tulee siis olohuoneen alatasolle tai eteisaulaan. En vielä osannut päättää. Tässä näkyy kolo mistä valot tulevat tuonn takan nurkkaan.
 Ala-aulassa johto ylettyy hyvin.
 Olohuoneessa tuohon herra Kaurismäen taakse jää aika iso väli takasta seinään. Täytyy miettiä ja kokeilla, missä olisi paras paikka. Muuten olen kyllä tyytyväinen tuohon takkaan. Se on tehty paspispahvista ja tiilit on tulostettu netistä.
 
Tervetuloa uudet lukijani Maija, Maaret, Melli, Ninni, Leena, Raija ja Zerinea.
Welcome all my new followers!

11. marraskuuta 2013

400:s postaus, yli 200 lukijaa ja yli 45 000 käyntiä, ARVONTA - GIVEAWAY

Suuri kiitos kuuluu teille kaikki uudet ja vanhat lukijani, kun olen saanut blogilleni yli 200 lukijaa ja käyntejä täällä on ollut nyt jo yli 46 000. Tuntuu aivan mahtavalta! Ja miten sattuikaan, että tämä Arvonta-postaus on 400:s postaus minulla tässä blogissa, sekin vielä. Nyt on aihetta juhlaa ja uuteen arvontaan!
Voit siis osallistua ARVONTAAN kommentoimalla tätä postausta viimeistään 30.11.! Eipä siinä sen ihmeempää. Palkinnot näkyy alla. Onnea vaan kaikille arvontaan!
You can participate to this giveaway by commenting to this post  until 30.11.

1. palkinto


2. palkinto
 
 3. palkinto
Tervetuloa uusimmat lukijani Rouva E, Alexandra, Maikki, Marja ja Teija!

10. marraskuuta 2013

Kohta on 200!

Kohta on täynnä 200 lukijaa, mutta tuntuu, ettei se millään täyty. Odotan niin uuden arvonnan järjestämistä ja haluaisin sen tehdä vielä tässä ennen joulua. Olisiko pieni "porkkana" paikallaan?
NYT LUPAAN KAHDELLE SEURAAVALLE UUDELLE LUKIJALLE LAHJAKSI TUOHIKORIN, KUN LIITYT LUKIJAKSENI Ja he ovat Noora ja Pia! (Laitatko Pia osoitteesi s-postiini)
Jospa näin saisin tuon 200:n maagisen luvun täyteen ja pääsisin pistämään uuden arvonnan pystyy! Nyt kaikki vanhat lukijat vinkkaamaan kavereile tästä tilaisuudesta! Kiitos!

Nyt on se 200 täynnä ja täytyy sanoa, että yllätyin miten nopeasti se tuli täyteen! Kiitos kaikille!

Tervetuloa uudet lukijani Norpula, Pia, Hanna, Minna, Suvenkorento, Tytti, Marjo, Anne-Mari, Satu ja Tarja!

Joulukalenterin tilanne

Nyt laitan tähän oman joulukalenterini lähetys- ja saapumistilanteesta listan. Siinä on vaihtokaverin nimi ja onko paketit minulta lähteneet ja keneltä on minulle saapunut.

Maisa     lähetetty
Anne      lähetetty  saapunut
Sirkka    lähetetty  saapunut
Tiina      annetaan/saadaan 1.12.
Johanna lähetetty  saapunut
Teija      lähetetty  saapunut
Irina       lähetetty  saapunut
Kikka     lähetetty  saapunut
Tiia        lähetetty  saapunut
Marianne  lähetetty  saapunut
Sinikka   lähetetty  saapunut
Aino       lähetetty  saapunut
Mareve   lähetetty  saapunut
Sirkka    lähetetty   saapunut

Eli nyt on tilanne se, että kaikille olen paketit laittanut menemään (paitsi Tiinalle, jonka kanssa tavataan ja silloin vaihdetaan paketit). Nyt vaan odottelen loppujen pakettien saapumista. Aika monta pakettia on jo tuolla odottamassa ja aika malttamattomana jälleen tuota joulukuun alkua odotan. Toivon, että vaihtokaverini nauttivat pakettien availusta ja niiden sisällöistä!

2. marraskuuta 2013

Mökki alkaa valmistua

Töissä rakentamani mökki alkaa olla melkin valmis. Katto pitää vielä kiinnittää paikoilleen ja köysitikkaat yläkertaan tehdä. Tältä se näyttää nyt.

Ikkunat on feikki-ikkunat ja sisältä voi ihailla maalaismaisemaa ja tiellä kulkevia muita eläimiä.


Ulkoa päin ikkunasta voi kurkistaa sisään ja nähdä asukkaita touhuissaan.