26. marraskuuta 2014

Purkkitehdas

Tein munataloon keittiöpurkkeja puisista helmistä. Minulla oli neliön muotoisia ja pyöreitä pitkulaisia helmiä. Neliöiden päälle laitoin paperia ja pyöreisiin paksumpaa kuviopaperia, jotta sain tarpeeksi paksun purkin, johon nasta sopi kanneksi. Helmiä jäi vielä ja niinpä tehtailin lisää purkkeja, nyt niitä riittää muihinkin taloihin.


24. marraskuuta 2014

Tauluja ankoille

Ankkaperheen kodissa on yläparvi, missä he nukkuvat. Siellä on ankkatyyny ja peitto, eikä sinne paljon muuta mahdukaan, sen verran matala se on. Seinälle ankkaemo on saanut kaukaisten sukulaisten kuvat, jotka ovat auttaneet ankkaemoa tämän kodin rahoittamisessa, hänellä kun ei ole muita sukulaisia eikä miestäkään enää, kun sen vei kettu. On nyt onneksi orpolapsella koti äitinsä kanssa.


23. marraskuuta 2014

Munatalossa tapahtuu

Tekemäni ankkaemon ja poikasen munatalo on ollut kauan kesken. Nyt päätin tehdä sen valmiiksi. Alakerta onkin edistynyt kivasti. Ankka on saanut kaksi hyllyä seinille, ruokaa hellalle ja pöydälle. Vielä tulossa tauluja seinälle ja ylökertaan nukkumapaikka.





Kävin eilen Kuopiossa Matkuksessa ja sieltä Tigeristä löytyi pari telkkaria. Toinen ainakin päätyy Kuononpään kartanoon.

15. marraskuuta 2014

Hyasintteja

Kaurismäen äiti pitää kukista ja varsinkin joulun aikaan. Nyt hän on ostanut hyasintteja, eikä osannut päättää minkä värisen ottaa, joten hän otti kaikkia tarjolla olevia värejä yhden. Äiti pitää niin kovasti hyasintin tuoksusta.

14. marraskuuta 2014

Valoa pimeään

Kaurismäen lapsoset ovat saaneet uudet kynttilälyhdyt. Nyt on kova into laittaa heti ne ulko-oven viereen ja kynttilät palamaan. Onneksi äiti antaa luvan ja sanoo, että voihan sitä jo näin marraskuun puolessa välissä hyvinkin laittaa kynttilöitä palamaan. On niin aikaisin jo hämärää ja tuovat ne kynttilät niin mukavaa tunnelmaakin.


Äiti on saanut tehtyä olohuoneeseen väreihin sopivan maton. Vähän mietityttää, onkohan se liian paksu, mutta kun ei ohuempia kuteita ollut juuri saatavilla. Muuten sopii tuohon pyöreän pöydän alle pyöreä matto oikein mukavasti.

12. marraskuuta 2014

Joulun odotusta Kaurismäessä

Kaurismäen lapset saivat uuden kirjan, Hiirten joulu Raunistulassa. Sitä he innoissaan lukevat, tai isosisko pikkuveljelle. Tästä taitaa alkaa jännittävä joulun odotus myös Kaurismäessä. Kumma kun joulukaktuskin jo kukkii, vaikka ollaan vasta marraskuussa. Mukavaa on illan hämärtyessä takkatulen loimussa lueskella.


8. marraskuuta 2014

Lyhtyjä kerhossa

Minikerho kokoontui jälleen tänään ja aiheena oli lyhdyt. Meitä oli muutama ahkera askartelija paikalla ja minäkin sain kaksi lyhtyä tehtyä.
Kaikkien lyhdyt näkee kerhon blogista http://miniystavat.blogspot.fi/