31. toukokuuta 2010

Kanakoppia rakentamassa

Minulta kyseltiin, onko niin pieniä saranoita, että saa kaapin oviin. Kyllähän niitä tosi pieniä saranoita on olemassa, mutta minun tekemässä kaapissa saranat on teippiä. Saranoihin voi käyttää mitä vaan mikä kestää kääntelyä, vaikka nahkaa.
Seuraavaan työhön aion käyttää ihan oikeita pikkusaranoita. Valmisteilla on todellakin kanakoppi. Kipinän siihen sai pienempi poikani, kun kävimme tänään viemässä nalleperheen puutarhan Vanhaan Kilkkilään näyttelyyn. Siellä on tämän kesän minipuutarhanäyttely. Sieltähän minä viime kesänä sain sen miniatyyrikipinän, kun kävin katsomassa nukkekotinäyttelyä. Vanhassa Kilkkilässä on pihapiirissä myös kanakoppi tai oikeammin pitäisi kai sanoa kukkojen koppi. Siellä asustaa kaksi kukkoa, Pilli ja Pulla. Ne ovat meidän poikien suosikit ja taas katsottiin pitkään ja hartaasti kukkoja. Kotimatkalla poika sanoi, että hänen Masa Mainion taloon pitää tehdä sellainen mökki, missä kukot asuu ja aitaus myös. Siitähän se ajatus sitten lähti ja tuumasta toimeen. Tässä koppi on jo jotenkin kasassa ja kuminauhalla kiinni, että liimat kuivuu.
Tässä näkyy ylhäältä rakennustaidottoman tyylinäytettä. Siinä samlla tehdessä mietin, että mitenköhän ne laudat pitäisi laittaa.
Yksi kana löytyi jostain pääsiäislaatikosta ja se tietysti pääsi heti testaamaan miltä maailma näyttää kanakopin ikkunalta.
Kanakoppiin saatiin myös orsi, mutta nyt kana on laskeutunut hautomaan pesälle.
Huomenna varmaan jatkuu kopin rakentaminen ja punaiseksi se pitää kuulemma maalata. Nyt pitäisi vaan jostain keksiä pienisilmäistä verkkoa, että saa sen ulkotarhan myös tehtyä.

1 kommentti:

dora kirjoitti...

Want to see it finished secure chickens and geese were happy.
Carmen kisses

Note:
I have created Blogs & Blogs, this is a blog that collects all the blogs in the world who are dedicated to dolls, houses all related houses of dolls, I invite you to that you pass, and if vés missing a blog to your know tell me so, and'll it.
Among all we can do an amazing blog. I'd love to that you participases.
Thank you Carmen
http://blogswebdora.blogspot.com/