10. syyskuuta 2011

Aitoa tuohta

Nyt on kaksi tuohityökurssi-päivää takana. Tosi kivaa on ollut ja minä todellakin teen siellä kurssilla kaikki työni miniatyyrinä. Opettaja vähän nurisee (hyvällä tavalla kylläkin), ettei hänen sormet taivu niin pieneen, mutta auttaa minua kuitenkin, kun apua tarvitsen. Tuohia olen saanut muiden jämistä, ohutta ihanaa juuri minun töihin sopivaa tuohta. Sain tänään pikkuisen korini valmiiksi ja siitä tuli juuri sopiva Kuononpään kartanon rouvalle vaikka sienikoriksi. Opin uuden tavan tehdä tuo sanka ja se on minusta ainakin tosi kaunis.
Now I have two days birch bark-course behind me. It has been very nice and I will do all my works in miniature size. The teacher is very helpful. I got my first basket ready today. It is suitable for the lady of Muzzeltip manor. Maybe she goes to pick some mushrooms.

Seuraavaksi aion tehdä lippalakin ja saa nähdä sopiiko se kartanon herralle. Sitten vielä aion opetella ne virsut tekemään. Voi että olisi monia ihania töitä mitä voisi tehdä. Ehkäpä niitä tulette täällä vielä näkemään.
Next I`m going to do a cap for the master. Then I`m going to learn the birch-bark shoes. There is so many nice works to do. Maybe you will see those here some day.
Tervetuloa lukijaksi Johanna ja A. Bouwman!
Wellcome my new followers Johanna and A. Bouwman!

4 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Olispa mukava päästä seurailemaan kuinka ryhmässä muut tekee 1:1 koossa töitä ja yksi seassa pienen pientä. Sama aika kai menee ison ja pienen työn tekemiseen. Vai kuinka?

Hieno homma tuommoinen kusrri.
Ja hieno on kyllä korikin ja sopii mainiosti emännän käteen.

Kiitos, tuli oikein hymy huulille kun pääsi kyläilemään täällä.

Sanne kirjoitti...

Todella onnistunut kori, taas kerran! Tuo sanka onkin kiva, sulautuu hyvin runkoon.

Kaisa kirjoitti...

Kääk, ihanaa! Todella kaunis tuohikori. Tuskin maltan odottaa, että esittelet ne pikkuiset tuohivirsut ja lippalakin. Onnistuisiko valokuvien otto samalla kun teet niitä, niin voisimme me muutkin koittaa tuohitöitä?

AinoS kirjoitti...

Vautsi vau ompa hienoja tuohitöitä. Tuo korin kahva on hieno juttu kuten muutkin. Niin paljon on kaikkea kivaa tekemättä vielä. Veikkaan että pienemmän tekemiseen kyllä menee enemmän aikaa kuin 1:1 kokoiseen kun pitää tehdä pinsettien kanssa. Mulla ainakin meni virsujen kanssa hirveesti aikaa.Odotan innolla mtä seuraavaksi...