11. syyskuuta 2011

Isännän lippis

Eilen illalla innostuin tekemään vielä Kuononpään kartanon isännälle sen lippiksen. Tämä on harjoitteluversio, eikä ole aitoa tuohta. Täytyy vielä opetella opettajan johdolla tuon lipan teko, kun se ei nyt tullut ihan keskelle. Tässä rouva ja herra poseeraavat ja kyllä herra onkin tyytyväinen uuteen hattuunsa. Tähän astihan hän on saanut olla paljaspäin.
Last night I made the cap to the master of Muzzletip manor. This is only the practice version and it is not real birch bark. I have to learn to make the peak with the teacher, now it isn´t in the middle of the cap. Here is the couple and he is wery pleased with his hat.
Tässä lippis vielä sivusta.
Here is the cap on the side.

Tässä päältä kuvatusta kuvasta näkyy tuollainen kaksoiskulma, jonka opettelin tähän hattuun.
Here you can see the doublecorner, which I learned for this cap.

Minulta pyydettiin vaihekuvia tuohitöiden teosta. Voinhan minä jonkun pienen korin koittaa kuvata vaiheittain. Kirjallisuuuttakin löytyy aiheesta. Itse tilasin juuri BookPlussalta englanninkielisen kirjan Plaited Basketry with Birch Bark. Siinä on tosi hyvin kuvina erilaisten tuohitöiden teko kuvattu. Tuolla kirja maksoi 21.95 kun Hobboksilla se maksoi 32 e. Aika iso hintaero ja kirja on kovakantinen ja aika paksu.

Tervetuloa uusin lukijani Piijuli!

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Ihana!! Pitänee tilata tuo kirja itselle tai sitten voisin ehdottaa, että se hankittaisiin kirjastoomme.

Lotte kirjoitti...

Ihana lippis! Alempana ollut kori oli myös hieno! Mitähän kaikkea vielä kurssilla opitkaan... Jännityksellä odotan ;D