16. helmikuuta 2011

Kaakeliuuni

Työpaikallani on hieno kaakeliuuni, jota ajattelin käyttää mallina Kuononpään kartanon olohuoneen kaakeliuunissa. Työpaikkani on 1900-luvulla rakennetussa talossa, joka on museoviraston suojelukohde. Tässä entisessä asunnossa on yhdessä huoneessa pönttöuuni ja yhdessä huoneessa kaunis kaakeliuuni. Tässä uuni kokonaisuudessaan.
Uunin luukut on varmaan olleet hienommat alunperin, mutta ilmeisesti kadonneet jossain vaiheessa. Uunin yläosa ja reunat on koristeelliset, enkä vielä tiedä miten ne toteuttaisin. Ehkä ääriviivatarroilla tms.

Yläosa on kyllä upean näköinen.

Reunoissa on tällaiset kohokuviot.

3 kommenttia:

Maina kirjoitti...

Vau! Mikä uuni työpaikallasi! Tosi inspiroiva. Liekö kaupungissasi vielä päiväkoti Maaherrankadun ja Tenholankadun (meniköhän oikein?)kulmassa? Nim. joskus vieraillut

Tuikku kirjoitti...

Enää siinä kulmassa ei ole Tenholan päiväkotia, mutta vähän samantapaista toimintaa vanhuksille. Sellaista päivätoimintaa muistisairaille ja dementikoille. Olemme monesti käyneet minun eskariryhmäni kanssa siellä laulamassa vanhuksille.

Lotte kirjoitti...

Harvalla työpaikalla saa nauttia noin kauniista kakluuneista! ;D Tosi upea. Jännä nähdä, millainen siitä tulee mininä :)